okt.21

#12 Droom je slank

De meeste dromen zijn bedrog. Tenminste zo wil Marco ons doen laten geloven. Dromen kan juist heel motiverend werken, wanneer je maar de juiste vorm kiest. Waar droom jij van op het gebied van je gezondheid, energie of gewicht? In deze column geef ik je twee stappen om jouw droom zó aantrekkelijk te maken, dat het je wel moet motiveren om nieuwe stappen te nemen.

Wanneer je dingen gaat aanpassen in je manier van leven, loop je vroeg of laat tegen jezelf aan. Of beter gezegd tegen je motivatie. Dat komt omdat het vaak even duurt voordat je het resultaat van je acties ziet. Ik weet nog goed dat ik het heel moeilijk vond om alle wekelijkse zoete traktaties op mijn werk af te slaan. Terwijl ik me toch heel graag beter in mijn vel wilde voelen. Al gauw dacht ik: “ach wat kan dat ene stukje taart extra nou voor kwaad?” Maar sinds ik weet waarom ik leef zoals ik nu leef, kost het me vrijwel geen moeite meer om dit vol te houden. Als je echt iets wil bereiken in je gezondheid en gewicht dan helpt het je dus enorm als je ontdekt wat jouw ‘waarom’ is. Op die manier maak je optimaal gebruik van je hersenen, die vrijwel al je gedrag beïnvloeden.

 

Als ik mensen bijvoorbeeld tijdens een voorlichtingsavond vraag waarom ze hun leefstijl willen optimaliseren, dan hoor ik vaak terug: voor meer energie en om af te vallen. Heldere en logische doelen. Maar helaas niet heel inspirerend en pakkend. De eerste stap naar een motiverend doel is om jezelf af te vragen waaróm je bijvoorbeeld wil afvallen. Ook op dat antwoord kun je jezelf opnieuw vragen: “oké en waarom?” Zo kom je uiteindelijk tot de kern van je motivatie. Dat veel meer aantrekkingskracht heeft dan het doel ‘afvallen’. Je komt dan bijvoorbeeld uit op, “dan ben ik het goede voorbeeld voor mijn kinderen, zodat ook zij gezondere keuzes gaan maken”. Kijk dat is een doel waar je hart sneller van kan gaan kloppen. Pas dan kun je verder naar stap twee, het echte dromen.

 

Sommige mensen durven niet meer te dromen over wat ze willen bereiken. Misschien te bang dat het weer niet lukt. Ik daag mijn cliënten vaak uit om juist weer te dromen of liever gezegd een heel helder beeld te maken van wat je wil bereiken. Maak een voorstelling van hoe je er uitziet en je je voelt wanneer je dat succes behaald hebt. Hoe echter je je droombeeld voor je ziet hoe beter het werkt. In plaats van dat je jezelf moet dwingen om dingen te doen, trekt jouw doel je naar zich toe!

 

Met energieke groet,

 

Margriet

 

P.S:  Vind je het lastig om een doel voor je te zien? Klik hier voor de simpele gratis oefening ‘Droom je slank, fit & gezond’ om jouw doel voor je te laten werken. Dan ben je weer een stap dichterbij je droomresultaat!

 

Lifestylecoaching
Deel dit bericht:
  • facebook
  • twitter
  • gplus