Devoteam

Bij deze internationale ICT dienstverlener heb ik verschillende functies bekleed. Zo ben ik van recruiter doorgegroeid naar de interne Communicatietrainer. Devoteam.nl

Communicatietrainer & coach (2009/2013)

In deze functie was verantwoordelijk voor alle soft skills trainingen en coaching voor de professionals die gedetacheerd waren bij de klanten. Ik heb verschillende trainingen ontwikkeld en verzorgd op het gebied van communicatieve vaardigheden. Onderwerpen waren, Intake(sollicitatie) vaardigheden, gesprekstechnieken, netwerken, presenteren en conflicthantering op de werkvloer. De rode draad was altijd wat is op dit vlak je communicatiekracht en was is je belangrijkste tip om meer te bereiken in de communicatie met anderen.

Hoe hebben deelnemers mijn trainingen ervaren?

"Margriet is een voorbeeld van “practice what you preach”
Onno de Kip (Projectmanager):”Bij Margriet heb ik diverse “opfris” communicatie trainingen gevolgd. Deze trainingen zijn geen moment saai omdat theorie en oefening in een goede balans hand in hand samen gaan. Margriet is een voorbeeld van “practice what you preach”. Ze vertelt het niet alleen, maar doet het ook. Wat ik het meest waardeer in Margriet is dat zij de persoonlijke feedback op een duidelijke, maar ook respectvolle manier weet over te brengen. Ik heb nu nog steeds veel aan de tips die ik van haar heb mogen ontvangen en dat zegt genoeg”
"Ik heb zelden zo een goede trainer gehad"
Sylvester Persoon (IT professional):”Ik heb een aantal soft skills trainingen bij Margriet gevolgd en dat is mij erg goed bevallen. Haar manier van coachen/trainen maakt je enthousiast en je wilt het direct toepassen in de praktijk. Ik heb zelden zo’n goede trainer gehad die zo goed in staat is zich in te leven in andere personen. Hierdoor kun je precies datgene leren dat je nodig hebt.”

Manager (2012/2013)

In deze functie had ik de HR verantwoordelijkheid over 25 IT professionals. Mijn werkzaamheden bestonden bijvoorbeeld uit het selecteren van nieuwe medewerkers voor mijn team, de professionals coachen om zichzelf verder te ontwikkelen (zowel persoonlijk als vaktechnisch) in terugkerende evaluatiegesprekken, motiveren om persoonlijke doelstellingen te halen, het voorzitten van het maandelijkse teamoverleg, bespreekbaar maken van de knelpunten binnen het team en daarmee de samenwerking binnen het team optimaliseren.

 

Projectleider medewerkerstevredenheidsonderzoek (2009/2012)

Naast communicatietrainer was ik ook verantwoordelijk voor het begeleiden van het medewerkerstevredenheidonderzoek “Great place to work” en het verzorgen van introductiedagen aan nieuwe collega’s. Werkzaamheden waren creatief motiveren om deel te nemen aan het onderzoek, uitslagen analyseren, workshops met lager scorende doelgroepen organiseren, actief actieplannen met verbeterslagen najagen in de organisatie en alle audits invullen voor de wedstrijd ‘Beste Werkgever’. Een leuk moment was dat de response-rate voor het invullen van het onderzoek nog nooit zo hoog was geweest (91%). Als projectleider zorgde ik er voor dat de door de medewerkers aangedragen verbeterpunten goed werden opgevolgd in de organisatie. Mede daardoor heeft Devoteam meerdere jaren in de top 15 van Beste Werkgevers van Nederland gestaan.