jul.31

Achter de schermen ‘Fles van Marken’ #3 – Van woonkamer tot studio!

Dit is waar het voor een groot deel om draait, het verhaal op band krijgen! Na eerder gerepeteerd te hebben met Coen (stem van de reisleider) en Ydwer (stem van Jan) zijn we er bijna klaar voor.

Het hele weekend gaan we opnemen, dus verbouwt Albert (techniek & montage) mijn woonkamer tijdelijk om tot professionele studio. We worden voorzien van microfoons en koptelefoons, we controleren het volume en warmen onze stemmen op. Oja even de koelkast uitzetten, want als die aanspringt is de magie van het verhaal ook doorbroken. Ineens vind ik het spannend worden. Want nu moet het wel gaan gebeuren. En dan … hoor ik dat nou goed? Start de buurman met het elektrisch schuren van zijn garagedeur…

Microfoons

 

Met een klein cadeautje en gewapend met mijn liefste lach stap ik op de vriendelijke man af. Ik leg hem uit wat we aan het doen zijn en hij biedt aan om alles met de hand te schuren! Dat is nog eens lief! Uitdaging nummer 1 check!

Het opnemen is ontzettend leuk en intensief. Er vloeien heel wat zweetdruppeltjes. “Kun je die ene zin nog een keertje doen alsof je het eigenlijk niet durft te zeggen?” “Natuurlijk”. Heerijk om samen te werken met echte acteurs die weten wat ze doen en die ook voor het beste resultaat gaan! En die mij, samen met Albert ook van goede feedback voorzien. Het levert ook komische momenten op. Ergens in het verhaal roept Greetje hard ‘Nee’. “Ik klink echt als een geit!” proest ik uit, wanneer we die opname terug luisteren. De rest beaamt het direct :).

Ydwer & Albert opname

 

Na de lunch willen we weer van start gaan. En dat dacht de man met de slijptol ook. Vol goede moed en deze keer met mijn mooiste glimlach stap ik op de onbekende man af. Hij zegt: “je hebt gelukt dit was de laatste slijpbeurt vandaag”. Ik kijk even naar de lucht en denk, “dank engeltje”.

Meer info en reserveren?

Klik hier!

 

Coen spreekt in

 

Het is al zondagavond als we roepen: “It’s a wrap!”. Het is zowaar gelukt om alle teksten, in twee dagen, op te nemen. Nu komt het montage gedeelte dat Albert op zich neemt. Best spannend, want dan kom je er pas echt achter of alles wat is ingesproken werkt. Maar we proosten op
deze belangrijke stap! Voor mij uiteraard met een alcoholvrij biertje 🙂

 

Margriet & Ydwer spreken in

Theater
Deel dit bericht:
  • facebook
  • twitter
  • gplus